vineri, 12 februarie 2010

Niciodata una

Intotdeauna m-am priceput sa dau sfaturi altora.Nu era viata mea,nu erau sentimentele mele asa ca puteam judeca la rece orice situatie de cate ori se impunea acest lucru.

Buuun!Nu cred ca exista persoane pe la urechile carora sa nu fi trecut tot felul de lozinci,proverbe,zicale care apoteozeaza actiunea bruta ,nepasarea pentru consecintele si pentru ziua de maine in general .Carpe Diem,Regret something you did ,not something you didn't ,Traieste-ti viata (la maxim)!,suna toate bine si frumos dar oare chiar numai 'clipa'conteaza?Bine ca savurezi 2 secunde pentru ca apoi sa te plangi toata viata de drumul gresit pe care ai apucat-o din cauza acelor 2 secunde.(de care evident nici nu iti vei mai aminti cu aceeasi frenezie).

Te intalnesti cu cineva la o cafea pentru a discuta o chestiune care trebuie finalizata cu o decizie si din gura interlocutorului ,laolalta cu fumul de tigara ,iese si imperativul :"Risca!" In ideea ca de ce sa regreti mai tarziu si sa stai sa te intrebi cum ar fi fost?Bine.Zis si facut.Risti si apoi ajungi sa iti dai seama ca nu ai luat-o pe calea cea mai buna.Eh,cand cu aceeasi persoana povestesti ,dupa o vreme, despre postura ta de naufragiat pe taramul Neimplinirii si al Pripei,chiar daca vei auzi "Eh ,macar ai riscat si ai vazut cum e",ti se vor parea cele mai lipsite de substanta cuvinte pe care le-ai auzit vreodata.Nu te va consola sau ajuta cu ABSOLUT NIMIC faptul ca intr-o tinerete marcata de blugi evazati si tunsori punk tu ai 'riscat' si ai sfidat conventia .


Nu.Viata ta e ,in parte ,un rezultat al deciziilor pe care le iei.Uneori vei risca,alteori iti vei dovedi cumpatarea dar intotdeuna ar trebuie sa gandesti "oare daca aleg sa risc azi ,nu cumva riscand azi pierd si tot ce a fost ieri si tot ce ar putea fi maine?Bine,problema asta de obicei mi-o pun in cazuri de importanta majora.

Cateodata imi doresc ca nimeni sa nu fi inventat o cifra mai mare de 1.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro